يك متخصص بيماريهاي پوست و مو با بيان اينكه ليزر براي درمان لكهاي صورت آخرين گزينه درماني است، گفت: بهتر است، لكهاي پوستي صورت با دارو درمان شوند.
دكتر سيما رسايي در گفتوگو با ایسنا اظهار كرد: استفاده از ليزر براي درمان مشكلات پوستي سودمند است اما نبايد فراموش كرد كه در استفاده از ليزر بايد به مسايلي توجه شود تا پوست به عوارضي دچار نشود.
وي افزود: به عنوان مثال افرادي با پوست سبزه تيره و يا پوست روشن كه براي درمان لك ناشي از حاملگي از ليزر استفاده ميكنند، ممكن است دچار عوارض پس از ليزر شوند.
رسايي با بيان اينكه ليزر انواع گوناگوني دارد، گفت: ليزر CO2 كه معمولا براي درمان آكنه، چين و چروك صورت و افتادگي پوست به كار مِي رود در صورتي كه با مراقبتهاي خاص انجام نشود عوارضي به همراه دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز خاطرنشان كرد: در زمان استفاده از ليزر لايهاي از پوست برداشته ميشود كه اسكار و جاي زخم آن باقي ميماند و زخم بعد از دو هفته التيام مييابد. در زمان بهبودي زخم ناشي از ليزر اگر مراقبتهاي ويژهاي مانند استفاده از كرم ضدآفتاب انجام نشود، ممكن است لكهاي قهوهاي رنگ در پوست ايجاد شود.
اين متخصص بيماريهاي پوست و مو ادامه داد: همچنين انتخاب صحيح نوع درمان از سوي پزشك براي انجام ليزر بسيار مهم است. برخي بيماريهاي پوستي مانند لك صورت با دارو درمان ميشوند و ليزر آخرين درمان براي اين نوع بيماريها است.
رسايي با تاكيد بر ضرورت استفاده از كرم ضدآفتاب پس از استفاده از ليزر گفت: همچنين بايد در فصل تابستان تردد در زير نور مستقيم خورشيد كاهش يابد.
وي افزود: ليزرهاي عميق پوستي سبب ايجاد حالت سوختگي و گوشت اضافي ميشود. هرچند اين عارضه كمتر مشاهده ميشود اما بايد به آن توجه شود.
اين متخصص بيماريهاي پوست ومو تصريح كرد: با توجه به اين كه واكنش متفاوت پوست افراد به ليزر بهتر است براي درمان لك صورت ابتدا به صورت آزمايشي از ليزر بر روي پوست بيمار استفاده شود و اگر موفقيتآميز بود و لك كم رنگ شد به صورت وسيع از ليزر در مورد آن بيماري خاص استفاده شود.